Sessie 04

 

Worstelende Wetenschapscommunicatie

Door Jop de Vrieze (voorzitter), Barry van der Meer en Nadine Böke

 

Let op! Er kan een beperkt aantal deelnemers aan deze sessie meedoen. Haal om zeker te zijn van een plek een kaartje bij de ontvangstbalie

In de serie 'Worstelende wetenschap' van De Groene Amsterdammer kwamen wetenschappers aan het woord over hun worstelingen, waarbij de vraag centraal staat of wetenschappers nog wel toekomen aan waarheidsvinding. Hiermee kregen wetenschappers een stem, om te vertellen waar ze mee zaten en wat er beter kon. Aan de andere kant kon de lezer concluderen dat er zoveel mis gaat, dat een groot vertrouwen in de wetenschap niet te rechtvaardigen is.

Tijdens de sessie deelt journalist Jop de Vrieze zijn bevindingen en reflecteert hij, samen met voorlichters Nadine Böke en Barry van der Meer en het publiek, op de verschillende rollen van wetenschapsjournalist en voorlichter. De wetenschap is niet zo heilig en nobel als soms gedacht en waarheden zijn minder hard dan wetenschap en media ze presenteren. Aan de ene kant wil je de wetenschap zo goed mogelijk neerzetten, aan de andere kant wil je juist reëel en genuanceerd zijn. Hoe ga je daar als wetenschapscommunicator of –journalist mee om?

Sprekers
Jop de Vrieze, wetenschapsjournalist
Barry van der Meer, voorlichter (TU Eindhoven) en voormalig wetenschapsjournalist voor o.a. NEMO Kennislink
Nadine Böke, adviseur wetenschapscommunicatie (Antoni van Leeuwenhoek) en voormalig wetenschapsjournalist voor VPRO Labyrint.

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09 - Sessie 10 - Sessie 11

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren