Sessie 11

 

Bezoek de campus - Experience Room of Unifarm Onderzoekskas

Let op! Er kan een beperkt aantal deelnemers aan deze sessie meedoen. Haal om zeker te zijn van een plek een kaartje bij de ontvangstbalie


Experience Room: omgeving en eetgedrag

Eet je onderweg anders dan thuis? Smaakt het elders beter of anders, eet je meer of ongezonder? Hoe kunnen we mensen er toe brengen uit zichzelf overal en altijd gezonder voedsel te kiezen? Jaren van voorlichting lijken niet het gewenste effect te hebben. Vaak dicteert de omgeving de keuze. We pakken eerder een snelle vette hap, dus een gezonde variant is blijkbaar geen logische keuze. Hoe kun je de interactie van de omgeving met de keuze gebruiken?

In de onderzoeksfaciliteit Experience Room van de Consumer Understanding-groep onderzoeken wetenschappers van Wageningen Food and Biobased Research welke invloed de omgeving heeft op eetgedrag. In plaats van met proefpersonen naar een omgeving te reizen, brengen zij de omgeving naar het onderzoek. Met projecties, geluid en zelfs geuren (een wereldwijde primeur) imiteren ze de diverse locaties waar consumenten eten en drinken. Eet je anders als er een trein voorbij dendert? Kortom: wat doet de omgeving met je eetgedrag?

 

De excursie voert je langs een opstelling om elektriciteit doorlopend van planten af te tappen (Wageningse startup Plant-e). Ook loop je langs de eerste Nederlandse twitterende boom, @TreeWatchWur.

 

Gezien op tv: Unifarm onderzoekskas

Veel wetenschappelijke experimenten met planten vinden plaats in de onderzoekskas Unifarm op Wageningen Campus. Een technisch team verzorgt de planten, belichting, vochtregeling en temperatuur die per segment kunnen variëren. Het onderzoek naar de groei van tomaten bij diverse kleuren LED-verlichting, zijwaartse belichting van gewassen, bestrijding van bananenziekten of de bekende proefplant Arabidopsis waren thema’s voor filmopnames. Ontdek de locaties die vaak onderwerp en decor zijn voor televisieploegen, maar ook voor radio-interviews en reportages uit binnen- en buitenland.

 

 

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09 - Sessie 10 - Sessie 11

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren